divendres, 3 d’octubre del 2014

La nostra educació.

Alumnes i professors de 8é d'EGB del CP Son Oliva. Curs 1981-82

La nostra educació.

“Una societat educada, ben formada, és menys manipulable”.

Aquest és el primer missatge que reben els membres del Partit Popular quan arriben a llocs de decisió de qualsevol administració de qualsevol del tres poders. Saben que ells, que són molt ignorants i molt poc intel·ligents, si volen tenir alguna possibilitat de governar, no els hi queda més remei que “crear”, mitjançant l’exercici dels tres poders, legislatiu, executiu i judicial, una societat d’ignorants, més ignorants que ells mateixos, que ja és difícil, que els “creguin” i els votin per a que puguin seguir governant, seguir manipulant, seguir limitant el coneixement i, conseqüentment, la llibertat, responsabilitat, capacitat de reflexió i capacitat de decisió, per a seguir tenint la possibilitat de que aquesta gent els torni votar per a que segueixin governant i manipular i així, ad infinitum. I mentre governen poder espoliar i retallar tant als votants com als no votants, per a engreixar, amb els doblers aliens, els seus comptes particulars també ad infinitum.

Per a constatar això, qualsevol persona amb una mínima capacitat de reflexió, basta que pensi en qualsevol de les expressions, sempre demencials i dements, de qualsevol dirigent del pp que digui alguna cosa: “Els de les camisetes verdes deuen venir a agrair-nos la nostra política, per que nosaltres, el pepé, som els que hem salvat l’educació pública i la sanitat pública” (Cospedal). “Això de les targetes de crèdit blanques (que no figuren en lloc i que no donen comptes a ningú), per a despeses de representació, és una pràctica habitual, correcta, que coneix el Banc d’Espanya, Hisenda i tothom del carrer” (Pujalte). “Res de tot això és veritat, excepte alguna cosa que és el que han dit els mitjans de comunicació (és a dir, tot)” (Rajoy).

Els dirigents actuals són persones (?) que han rebut una mala educació, possiblement franquista, religiosa (“bienaventurados los que me creen sin ver”, es a dir irracionalment i incondicionalment) o popular, com la rebuda pels seus coetanis que, d’aquesta manera els han pogut votar sense reflexió i sense condicions; i que donen, als estudiants, Comunitat Educativa i a tota la ciutadania, una mala educació per a seguir amb el cercle viciós i poder seguir governant, manipulant i estafant.

“Una societat educada, ben formada, és menys manipulable”.

Això és el que saben molts de pares, educadors i, en general, la Comunitat Educativa i, per això, s’oposen tan com poden, a aquesta pràctica fraudulenta educativa (llei Wert, T.I.L.,...) per que volen una societat formada, lliure, responsable, justa, igualitària, participativa, protectora (de l’ecologia global, del medi natural proper, de les llengües, cultures, persones,...), tot i que això suposi que les decisions polítiques futures puguin no coincidir amb les meves idees, però seran lliures, responsables, majoritàries (des de la raó i voluntat i no des de la manipulació i, posteriorment, imposició) i permetran el canvi i creixement permanents.

“Una societat educada, ben formada, és menys manipulable” (molts d’autors) i pren les decisions de forma raonada i lliure (jo mateix).

“El mal de la ignorància és no ser noble, ni bo, ni savi, ni tenir ganes de ser-ho” (Plató: “El convit”).

“El pitjor de les lleis dolentes és que contribueixen a formar persones, pitjors que aquestes lleis, encarregades de executar-les” (Aristòtil)

“Les persones sàvies discuteixen els problemes, les nècies els decideixen” (Anacarsi) 

“La llibertat no fa més felices i millors a les persones, simplement les fa més persones” (Manuel Azaña).

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada