dissabte, 24 d’agost del 2013

La vida en imatges. Estació des tren de Felanitx

Estació des Tren. 
Foto recull de Mn. Pere Xamena. Felanitx

Avui, dia 23 d'agost, és la Nit de l'Art a Felanitx, més de 100 artistes exposen a galeries, centres culturals públics i privats, bars,... Tot el centre està tancat al tràfic. La gent, de Felanitx i visitants, que gaudeix de la Nit de l'Art pot continuar la festa a la primera verbena, que és gratuita, al Parc Municipal de Sa Torre.
La fotografia, segons Mn. Pere Xamena, és de 1968; i ho és de l'entrada a l'estació des tren, tot al final des Passeig Vell (Passeig Ramon Llull) i Estació Enològica, a ma esquerra. Noltros, Can Ramis (no és des Sifons), viviem a aquest Passeig, en front de l'Estació Enològica (mentre l'Ajuntament ha estat de reformes i restauració aquesta estació ha fet d'Ajuntament), just devora el taller mecànic de Can Cayetano (record dos germans) i, per l'altre costat, les nostres bodegues que, més tard varen ser de Vins Nadal. També, posteriorment, devers 1957, el campió mundial de ciclisme felanitxer Guillem Timoner va comprar la casa de la cantonada lindant amb les bodegues, que donava al nostre corral. Més en direcció a Porreres, al mateix costat, finalitzat el passeig, hi havia els Abeuradors i l'Institut (ubicat a l'antiga Estació del Gas, crec. Quan es va construir l'institut laboral, a principis dels anys 1950, aquest Institut passà a ser exclussivament femení i el laboral, elemental, exclussivament masculí). Llàstima que ambdós monuments arquitectònics hagin desaparescut. 
L'any 1956 i 57 noltros, amb en Toni Ramón "Vinaté"  i Miquel Barceló "Perdiu", Jaume Rosselló "Randa" i molts d'altres, hi varem trascar molt per aquest Passeig (pel que veiem passar les nines, majors que nosaltres, ídols nostros, anar i venir a/de l'Institut, entre les que destacaven Lola, Francisca Llaneres i Àngela Bennassar "Galarí") i Estació des Tren. El Passeig roman tot i que molt transformat. L'Estació i el tren, no. I n'és una llàstima. 

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg Humanista Social
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada