dilluns, 13 de febrer del 2012

La doctrina del xoc

.
La Doctrina del Xoc (documental i llibre)
És una història sagnant que pot interessar tant a argentins com a xilens en particular ja que el seu argument està basat en com la història d'aquests països va ser dràsticament manipulada per implantar el capitalisme en totes dues societats, a més d'altres crus exemples de com es va poder aconseguir això en altres societats, com la guerra de l'Iraq i l'estrepitosa sortida del govern comunista Rus.
Els deixo un enllaç on poden veure el vídeo i un altre on poden descarregar el llibre. També els deixo els links de descàrrega per si desitgen guardar (la qual cosa recomano ja que és una joia del gènere).
El llibre i la pel·lícula sostenen que les polítiques econòmiques del Premi Nobel Milton Friedman i de l'Escola d'Economia de Chicago han assolit importància en països amb models de lliure mercat no perquè fossin populars, sinó perquè han assolit importància a través d'impactes en la psicologia social amb desastres o contingències provocant que davant la commoció i confusió es puguin fer reformes impopulars. Se suposa que algunes d'aquestes pertorbacions, com El Cop d'estat a Xile, la Guerra de les Malvines, l'11 de setembre, el Tsunami de 2004 a Indonèsia, o la crisi de l'huracà Katrina van poder haver estat aprofitades amb la intenció d'empènyer la aprovació d'una sèrie de reformes.
.

Link per a veure el documental online:
http://vimeo.com/18758226

Poden descarregar el llibre en pdf:

Links de descarrega del documental:

Pass: docuselrond

comentin!!
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada