divendres, 22 d’abril del 2011

El projecte Equo


El projecte Equo
http://proyectoequo.org 
En un temps en què la societat civil conscient està indignada amb els abusos del sistema global liberal-capitalista, que no dubta a matar innocents per aconseguir recursos energètics o en empobrir pobles sencers per incrementar la riquesa dels senyors del sistema, així com amb la classe política occidental que li dóna suport, alimenta i manté, sorgeixen noves formes, nous sistemes que, sense dubtar, a no trigar molt, han de ser l'alternativa al sistema suïcida capitalista, simplement per necessitat i voluntat de supervivència global de la humanitat.

Equo està format per un grup de persones que comparteixen una trajectòria comuna de treball a favor de la sostenibilitat ambiental i l'equitat social.

El projecte Equo cerca solucions viables als reptes del nostre temps mitjançant dues estratègies: 1 la creació d'una fundació que sigui un nucli de formació i debat sobre ecologia política equitat social i 2 la formació d'un moviment sociopolític.

Pel que fa a la Fundació, tota la documentació necessària ja s'ha tramitat i està a l'espera que es confirmi la seva inscripció en el Registre de Fundacions.

Equo serà una fundació adscrita al Protectorat del Ministeri de Medi Ambient i Medi rural i marí.

Aspira a convertir-se en un centre de pensament crític i constructiu, que basi el seu treball en la realització de debats, informes, jornades... amb la finalitat de que temes com la lluita contra el canvi climàtic, la defensa dels drets civils i laborals, el canvi de model energètic, la lluita contra la pobresa... tinguin la rellevància que mereixen en l'agenda social i política.

Però Equo també aspira a la creació d'un moviment polític i social que tingui un referent electoral. Per això vol aglutinar gent que creu que un altre model de societat és possible i necessari, que noves orientacions econòmiques, polítiques i socials són urgents. A persones que apostin per la defensa dels drets humans, per l'equitat, per una societat més sostenible, per una democràcia més participativa, per una relació més equilibrada amb la natura... com a moviment polític i social el seu objectiu és, si compta amb el suport social suficient, concórrer a les Eleccions Generals de 2012.

Fins llavors el treball a Equo se centrarà a anar creant aquest "moviment en xarxa". Amb qui? Amb col·lectius ja existents en diferents territoris i amb les persones que vulguin unir-se a títol individual per crear-lo entre tots i totes.

En aquests moments, per participar en la formació d'aquest projecte polític i social, Equo t'anima a que omplis el formulari de la Equocomunidad (ves a l’artícle del web original). A partir de llavors estaràs informat/da del que fa Equo i de quins passos va donant.

En qualsevol cas, aquelles persones que vulguin comprometre’s  en la posada en marxa d'aquest projecte polític i social podran molt aviat convertir-se en socis de la Fundació Equo.

Veure Què és Equo? A la seva web original:
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada