dijous, 24 de març del 2011

El món del capital i la violència


Avui el Tribunal Suprem d'Espanya no ha admès que Sortu pugui participar políticament en pau. Què volen els Partits i els tres poders de l'estat, què participin a través d'una ETA violenta? (amants de la violència? Novios de la muerte?)

Ahir el Parlament de les Illes Balears va tancar la darrera sessió de la present legislatura. Els partits del Pacte pensaven aprovar la Llei d'Igualtat (sembla que tenien alguns indicis de que el PP s'abstendria). El PP va votar en contra (la mateixa actitud de fa més de cent anys en aquest aspecte). Quàntes dones votaràn a aquest partit que ha impedit la llei d'igualtat? Si fossin intel·ligents i coherents ni una. Veurem. Mentre fa dos dies es produia la 16 mort per violència masclista.

A Libia salven rebels matant civils de l'altre costat. Aplasten una agressió amb una altra agressió, amb l'excusa de la pau. Menys paraules i més fets. Un no es pot lamentar d'una violència específica i ser bàsicament violent general i no donar opcions de pau.

"Si vols la pau prepara i fe la guerra" diuen alguns. Federico Mayor Zaragoza diu que això no és així: Si fas la guerra tindràs la guerra i no la pau: "Si vols la pau, prepara i fe la pau i no la guerra".  

Actituds com les tres esmentades no fan més que generar més violència. Beneitura o hipocressia?

Antoni Ramis Caldentey
Psicolèg humanista social
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada