dimarts, 1 de febrer del 2011

Ajudem a Egipte

.
Ajudem a Egipte

(Rebut, per correu electrònic, de Lola Alonso)

Estimats amics i amigues,

Són els audaços manifestants egipcis els que en les pròximes hores determinaran si és la tirania o la democràcia la que prevaldrà a Egipte i en altres zones de la regió. I en aquests instants, estan apel·lant a la solidaritat internacional. Enviem una resposta massiva, i exigim que els nostres governs els donin suport també:
 
En aquests moments, milions de valerosos egipcis s'estan enfrontant al seu propi destí. Milers ja han estat empresonats, han resultat ferits o han mort en els últims dies. Però si persisteixen en les seves protestes pacífiques, podrien posar fi a dècades de tirania.

Els manifestants estan apel·lant a la solidaritat internacional, però la dictadura és conscient del poder de la unitat en aquest tipus de situacions. Per això, està intentant desesperadament de incomunicar al poble egipci de la resta del món, i entre ells, tallant tot accés a l'internet i a les xarxes de telefonia mòbil.

Tanmateix, les xarxes per satèl·lit i ràdio poden trencar el bloqueig informatiu. Inundar les ones de ràdio amb un gegantí crit de solidaritat, mostrant-los als egipcis que estem amb ells, i que anem a exigir que els nostres governs els donin suport també. La situació pot decantar-se de qualsevol costat, cada hora compte. Fes clic a continuació per signar un missatge de solidaritat, i reenvia a tots els teus coneguts:

https://secure.avaaz.org/es/democracy_for_egypt/?vl 

El poder ciutadà està escombrant l'Orient Mitjà. En qüestió de dies, pacífics manifestants van aconseguir enderrocar una dictadura de 30 anys a Tunísia. Ara, les protestes s'estan estenent a Egipte, Iemen, Jordània i altres països a la regió. Podríem estar davant l'equivalent de la caiguda del Mur de Berlín per al món àrab. Si la tirania cau a Egipte, una enorme marea democràtica podria propagar-se per tota la regió.

El dictador egipci Hosni Mubarak està intentat sufocar les manifestacions. Però els manifestants romanen fermes, demostrant una valentia i una determinació increïbles.

Hi ha moments en els que no són els poderosos els que escriuen la història, sinó els ciutadans. Estem davant un d'aquests moments. Seran les accions del poble egipci les que en les pròximes hores i dies tindran un impacte massiu en el futur del país, a la regió i al món. Unim les nostres veus a aquesta explosió de coratge ciutadà, comprometent-nos a romandre al costat d'ells, en la seva lluita:

https://secure.avaaz.org/es/democracy_for_egypt/?vl 

La família de Mubarak ha abandonat el país, però el dictador no ha trigat molt a ordenar la presència militar als carrers, i llançar una inquietant promesa de "tolerància zero" davant el que considera un 'caos'. Sigui quin sigui el resultat final, la història s'està escrivint en aquests dies. Assegurem-nos que els fets acaben per demostrar a tots els dictadors del planeta que no podran resistir per molt temps el coratge d'un poble unit.

Amb esperança i admiració pel poble egipci, Ricken, Rewan, Maria Pau, Ben, Graziela, Alice, Luis, Kien i la resta de l'equip de Avaaz

Més informació:

Egipte: manifestants prenen la Plaça Alliberament (BBC Món):
http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2011/01/110130_video_protestas_domingo_egipto_med.shtml 

Mubarak fa caure el Govern per frenar la revolta però s'aferra al poder (El País):
http://www.elpais.com/articulo/internacional/Mubarak/hace/caer/Gobierno/frenar/revuelta/aferra/poder/elpepuint/20110128elpepuint_4/Tes 

Egipte bloqueja internet i la telefonia mòbil el dia de la gran protesta nacional (El Periódico):
http://lta.reuters.com/article/worldNews/idLTASIE70R14420110130?pageNumber=3&virtualBrandChannel=0 

Les autoritats egípcies han de refrenar a les forces de seguretat (Amnistia Internacional):
http://www.amnesty.org/es/news-and-updates/autoridades-egipcias-refrenar-fuerzas-seguridad-2011-01-28 

Informació d'última hora enviada per activistes egipcis (en anglès):
http://www.elshaheeed.co.uk/ 

Campanya de ACCESS a favor de la llibertat digital a Egipte (en anglès):
https://www.accessnow.org/page/es/help-egypt  

Vols contribuir a construir la comunitat d'Avaaz? Som una organització totalment sostinguda per petites donacions individuals i no acceptem diners de governs o corporacions. El nostre dedicat equip de campanyes s'assegura que totes les contribucions, fins i tot les més petites, donen un alt rendiment: clica aquí (https://secure.avaaz.org/es/donate_to_avaaz/)  per donar!.
Són els audaços manifestants egipcis els que en les pròximes hores determinaran si és la tirania o la democràcia la que prevaldrà a Egipte i en altres zones de la regió. I en aquests instants, estan apel·lant a la solidaritat internacional. Enviem una resposta massiva, i exigim que els nostres governs els donin suport també:

Signa la petició:
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada