dimarts, 4 de gener del 2011

Resum de l'any 2010. Matias Vallés

El 2010 no mereix acabar així.
Boulevard.
Diario de Mallorca. Diumenge, 19 desembre 2010

MATÍAS VALLÉS

 


Estic corrent al costat d'una dona prima, em gir i es tracta d'Steffi Graf. Insisteixo en córrer al costat d'un home fornit que em treu tots els avantatges, el miro i es diu Xabi Alonso. Em disposo a sopar, i en el seient adjacent distingeixo a Liliane Bettencourt, la dona més rica de l'Univers. I tot això sense sortir del traïdor 2010. Davant dels fets esmentats, res pot estranyar en un any que no mereix acabar així.

Gener. L'Ibsalut anuncia que, per agilitar el funcionament de Son Espases com a hospital de referència, es donarà prioritat a l'atenció dels ciutadans que estiguin completament sans o, com a màxim, refredats. Segons el rialler conseller, "els malalts suposen una pèrdua de temps i recursos. La Sanitat ha de centrar-se en les persones que no la necessiten, com la resta d'activitats del Govern". També es crearan llistes d'espera per a persones que no necessiten ser operades, però que s'ofereixen voluntàries al quiròfan. La relació es troba pràcticament a zero en el que suposa, segons el conseller del ram, "el major triomf del socialisme des que es va abatre sobre la humanitat".

Febrer. La polèmica suscitada per la intervenció quirúrgica al Rei, a pulmó obert i en una clínica de Barcelona, ha estat tancada per La Zarzuela. El palau comunica que, a partir del 2011, el Cap d'Estat s'operarà cada any en una autonomia diferent, per no ferir susceptibilitats sobre la qualitat comparada de la sanitat. Les intervencions s'han d'adaptar a la idiosincràsia de cada comunitat. Mentrestant, la capital de Catalunya estrena eslògan turístic, "Barcelona, el pulmó d'Espanya".

Març. El moment més romàntic i commovedor de la cerimònia de lliurament dels Oscars va ser protagonitzat per la guanyadora de l'estatueta a la millor actriu. En la seva dedicatòria, es va dirigir a la butaca ocupada pel seu espòs, perquè "vull agrair al meu marit que, en estar molt ocupat enganyant amb la meva millor amiga, em deixés el temps lliure per a concentrar-me en el paper i guanyar aquest premi. I a sobre té el valor d'acompanyar-me aquesta nit ". L’al·ludit va dibuixar un rictus, desxifrat pels lectors de llavis com "jo també t’estim".

Abril. La veritable dimensió de la crisi econòmica espanyola s'escenifica quan Zapatero es dirigeix a un caixer automàtic per treure 200 euros, i l'artefacte rebutja la targeta de crèdit. Molt afectat, el president va declarar que "estem tocant fons, aquest país necessita a algú que es posi al capdavant de la situació". Un portaveu de l'entitat bancària es va limitar a subratllar la política del banc amb els clients morosos.

Maig. L'anunciada reforma laboral vindrà acompanyada d'una modificació de la llei de la gravetat que, segons Zapatero, s'ha d'adaptar a les noves realitats. El president del Govern ha ponderat que "el pes dels objectes és avui excessiu, i molt superior al que tenien en temps de Newton". La nova regulació s'estendrà també a les lleis de l'òptica, perquè "no les veig molt bé".

Juny. Les autoritats suïsses han insistit que l'alliberament de Polanski només serà efectiva mentre el director afro-polac compleixi la seva promesa de no tornar a rodar una pel·lícula. Segons Berna, títols com El pianista o La novena porta sustentarien una causa penal més consistent que qualsevol atropellament comès en la seva vida privada.

Juliol. L'holandès Jan Snow es converteix en 2011 en el primer cocaïnòman que guanya el Tour de França. Segons el campió, "la cocaïna és el meu millor combustible. Unes ratlles amb l'esmorzar, i la pujada facilita la pujada de l'Alpe d'Huez". Els organismes ciclistes internacionals confirmen la troballa d'ingents quantitats de les drogues a la sang de Snow. Però, l'atribueixen a la cocaïna existent de manera natural en el pol·len de les flors en zones recorregudes per la serp multicolor, així com en els bistecs de vaca cocaïnòmans.

Agost. La Confederació de Platjés Escandalitzats anuncia que aquest estiu no demanarà la prohibició del top less, sinó que dirigirà la seva croada a l'expulsió de la platja dels polítics corruptes. "Per a un nen, queden indeleblement fixades les imatges d'un regidor comptant bitllets de 500 euros. La criatura ens pregunta, 'pare, què fan aquests senyors?' I no sabem què contestar-".

Setembre. La tensió entre cunyades es salda amb un comunicat de les infantes Cristina i Elena contra Letizia, on afirmen que "és vergonyós que, en un país modern, triomfi una dona que només ha accedit a la fama per arguments hereditaris i no per la seva capacitat professional".

Octubre. La desfilada de la Hispanitat transcorre sense esbroncades a Zapatero, convertint-se en l'acte més avorrit que recorden les autoritats, periodistes i espectadors, units en un badall que va ser el més espectacular del dia.

Novembre. Zapatero reuneix a la Moncloa als 39 aturats de més llarga durada, "perquè constitueixen un exemple de resignació, la virtut més valuosa". A qui va col·locar al seu costat -sis anys d'atur-, li va recordar que "aquí mateix es va asseure Botín, mira tu".

Desembre. El dia catorze d'aquest mes es va produir la singular circumstància que no hi va haver cap incident a ressenyar sobre Sara Carbonero, per primera vegada en el que anava d'any.

Reflexió dominical cronològica: "Quan no mires el rellotge, perds el temps".
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada