diumenge, 27 de juny del 2010

Mundial de Futbol de Sud-àfrica


Mundial de Sud-àfrica 01
Ja ha acabat la primera fase del mundial de Sud-àfrica, fins i tot ja han començat els vuitens de final.
Després d'un inici preocupant, finalment, Espanya s'ha classificat per poder seguir en la següent ronda. La veritat és que jo pensava que després de la derrota contra Suïssa aconseguiria una victòria i un empat que li podrien servir per arribar a la segona plaça (amb el que seguiria) o la tercera (amb la qual cosa quedaria eliminada) del seu grup. Però, no, ahir va guanyar 2-1 a Xile, mentre Suïssa i Hondures empataven a 0, amb la qual cosa Espanya es classificava primera i Xile segona, passant el que més jo desitjava. Es pot dir que Xile va fer un favor a Espanya i Hondures un a Xile.

Polsa sobre el quadre per a veure'l ampliat

Jo, des de la meva "Arc Atlàntic", lògicament desitjo que guanyi Espanya, en segon lloc una selecció Iberoamericana, en tercer lloc una europea llatina, ... I la veritat és que, en la primera fase les seleccions Iberoamericanes han aconseguit el ple: En el grup A s'han classificat Uruguai i Mèxic, a B Argentina (només hi havia una, i en segon lloc, Corea del Sud), al C no hi havia cap (s'han classificat les dues seleccions angleses: EUA i Anglaterra), al D tampoc hi havia cap (s'han classificat Alemanya i Ghana), a l'E tampoc hi havia cap (s'han classificat Holanda i Japó), al F s'ha classificat Paraguai (i en segon lloc Eslovàquia), al G s'han classificat Brasil i Portugal i no Costa d'Ivori i al H, tal com hem dit, Espanya i Xile i no Hondures, ja que en els dos últims grups hi havia tres equips iberoamericans en cada grup i només es classificaven els dos primers. Amb el que segueixen endavant: Uruguai, Mèxic, Argentina, Paraguai, Brasil, Portugal, Espanya i Xile (a més de: Corea del Sud, EUA, Anglaterra, Alemanya, Ghana, Holanda, Japó i Eslovàquia) i no: Costa d'Ivori i Hondures. En total passen a vuitens vuit seleccions iberoamericanes de les quals les dues europees; quatre europees, dues asiàtiques, una africana i una altra angloamericana.
Igualment, avui dissabte, han començat les eliminatòries dels vuitens de final, també amb ple iberoamericà ja que l'Uruguai ha guanyat a Corea del Sud per 2 a 1, amb el que l'Uruguai passa a quarts de final (en l'altre partit de vuitens el equip africà Ghana ha guanyat, amb tot mereixement el angloamericà EUA també per 2 gols a 1). Demà diumenge es classificarà altre equip iberoamericà i quedarà eliminat un altre, ja que el sorteig i classificació de la primera fase va oferir que hagin enfrontar-se, a vuitens, Argentina i Mèxic (l'altre partit de vuitens de demà és Alemanya Anglaterra). La resta partits de vuitens, que es jugaran dos el dilluns i dos el dimarts, són: Holanda-Eslovàquia (dues seleccions europees), Brasil-Xile (dos iberoamericanes), Paraguai-Japó (una iberoamericana i una asiàtica) i Espanya-Portugal (ambdues iberoamericanes i europees).
Desitjam el millor per a Espanya i per a totes les seleccions iberoamericanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada