dijous, 1 d’abril del 2010

El PP, pc


Membres de la nova junta del PP de les Illes Balears. Març 2010
El PP, pc (paradigma de la corrupció)

O "pallassos corporatius". Perquè fa molta gràcia tant l'actitud com els comentaris de Jai Mite me mates, el seu dofí José Ramón Bauzá i els seus adjunts (tant del "quefe" com del dofí) Miquel Ramis, Tito Fiol...
Javier Arenas.

Expliquen d'un pagès dels dominis populars de qualsevol i de tots ells, els esmentats en el paràgraf anterior, que es va dirigir a un mestre demanant que ensenyés a llegir i a escriure el seu fill analfabet. En comunicar-li el mestre quals serien els seus honoraris per tal missió, respongué el pagès: "Ui, si per aquest preu em venen un ase" al que el mestre va replicar: "Doncs Compri vostè l’ase i, amb el seu fill, en tindrà dos".

Efectivament, la seva organització, la seva "cosa", és el paradigma de la corrupció i estan tan identificats amb ella que els actes de idem no els semblen corruptes, no els sonen rars, són molt normals. I contesten irats que no accepten lliçons de ningú.
Estic d'acord que no necessiten cap lliçó de ningú de corrupció, ells són excel·lents "cum laude" en aquesta matèria (hi ha alguna, per a mi estranyíssima, excepció: jo deixo de ser dels "meus" quan els meus són així. En dir-li a un d'aquests excepcionals que no podia entendre com es podia sobreviure en una organització així sent bona persona em va contestar: "Doncs perquè, en proporció, no hi hagi tants de dolents i per a illorar la mitjana ètica del grup, per millorar-la des de dins" . D'això fa moltíssims anys, més de 10, i no només no han millorat, la seva ètica, sinó tot el contrari: han millorat la quantitat i qualitat de corrupció). Alguns diuen que Jai Mite ha fet bo a Cañellas, no és cert, el que ha fet ha estat incrementar la seva corrupció, alguns diuen "tots són iguals, els altres també tenen casos de corrupció, Luis Roldán,...", tampoc és cert, si en el pp, i UM quan està unit al pp, això és la norma i els nets l'excepció, en els altres la neteja és la norma i la corrupció, sempre molt més petita (recordem Roldan, 2 milions d'euros; stokoptions, Arena del Palauet, Maquillatge,... diverses desenes, sinó centenars, de milions d'euros) l'excepció. Sense comptar que a Roldán qui el va trobar i va empresonar van ser les institucions governades pel mateix PSOE, mentre que en el pp els casos de corrupció no només no es persegueixen i castiguen, sinó que es cometen, amaguen i protegeixen, només es castiga el fet de que siguin descoberts (en aquest cas, se'ls dóna de baixa del partit, perquè no sigui una persona del mateix la condemnada per corrupció, encara que no poden evitar que si ho fos qui la cometés), no el que siguin realitzats. I, fins i tot, s'ataca a les institucions judicials (o a altres grups o persones individuals) que els descobreixen, denuncien i jutgen.

A les Illes Balears el dofí de Jai Mite, en el seu propi mite, parla de “renovació” (i “regeneració conseqüent). Començant pel mateix, elegit per Jai Mite com el seu dofí i successor (com Rajoy ho va ser d'Aznar), no hi ha ni un sol membre que no fos ja membre destacat quan Jai Mite encara tenia el títol de "Molt Honorable" (que cínic , irònic i vergonyós resulta, de vegades, el protocol). El mateix dofí és, com a mínim, tan opac i fabulós com el mateix Mite i, de la mateixa manera que el Mite va superar el seu mentor predecessor, perilla que, si la ciutadania de les Illes Balears l'hi concedeix (cosa que, en el seu just
judici no faria), pugui també fer el mateix.

El maig de 2007 vaig fer un escrit en el meu blog. El títol era: "Jaume Matas i Tito Fiol vindré a visitar-vos a la presó". Sembla que cada vegada s'acosta més el moment en que pugui fer realitat el meu oferiment. En aquell temps semblava que jo i dos o tres més érem els únics que "vèiem" lo irregular, il·legal i greu de molts dels seus actes. Ara, almenys en el primer cas, gairebé tothom els veu, fins i tot més que jo aleshores. I qui no els veu, o defensa, resulta com a sospitós... de partícip.

Palma, 1 d'abril de 2010. Dijous Sant

Antoni Ramis Caldentey
Psicòleg humanista social

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada