divendres, 29 de maig del 2009

Presentació Marxa Mundial per la Pau i no violència

Presentació Marxa Mundial per la Pau i no violència

Dimecres dia 20 de maig vam presentar, al centre de Cultura per la Pau -Can Jonch- , de Granollers, la 1ª Marxa Mundial per la Pau i no violència que s’iniciarà a Nova Zelanda el 2 d’octubre i finalitzarà a Punta de Vacas-Argentina, el 2 de gener de 2010.

Formaré part de l’equip base d’una cinquantena de persones que farà tot el recorregut de 160 mil Km travessant sis Continents, visitant un centenar de ciutats, entre les quals Barcelona, on arribarem el divendres 13 de novembre.

Quan en parlo, molts em demanen amb ironia, servirà per alguna cosa?
Jo dic que Sí, i que malgrat que la Pau no és un article que tingui gaire requesta, el sol fet de trencar el silenci ja és important.

Imagineu que suposarà caminar plegats gent de cinc continents, blancs, negres, grocs, joves i menys joves, de pensament distint, de cultura i idees diferents, clamant a una sola veu per la Pau, i per dir NO a tota mena de violència?
El nostre món es troba en un moment de decadència, un final d’etapa, per tant, plegats, hauríem de decidir quin futur volem i dibuixar-lo.

La Marxa servirà perquè els violents s’adonin, que tots nosaltres–en majúscula-, tenim veu, nom i cognom, que som de tal o qual país, que la nostra preocupació és el futur del ser humà, no de l’economia, ni del domini, ni del vassallatge.
Que diem: prou morts de fam, prou violència sigui de l’ordre que sigui, prou bombes. Com canta Raimon, per a la vida s’ha fet l’home, NO per a la mort s’ha fet.

Els violents es veuran obligats a rumiar, s’adonaran de que no poden actuar al seu albir perquè els estem acorralant, i, com que som molts, i serem més encara, els demanarem comptes d’allò que fan i no han de fer, és a dir, sotmetre a la penúria i al terror mitjançant guerres fratricides, alguns en nom de Déu, altres en nom del capital, altres en nom del terrorisme, àdhuc, alguns, en nom del futur....

Serà una Marxa per reclamar la dignitat de tots. Perquè, Pau, no vol dir només absència de guerra.
Pau suposa viure amb serenor, amb drets i deures per a tots els ciutadans.
Que ningú hagi de marxar del seu país per a guanyar un mos amb el qual saciar la fam dels seus.
Que tots els sers humans tinguin accés a l’educació, a la sanitat, a una casa, a desenvolupar les seves aptituds, tenir un sou que cobreixi les seves necessitats.
Per a la gent gran, aquella que desprès de treballar tota la vida, quan deixa de produir, tingui el necessari per a fer front a les seves necessitats i sobretot, no resti a l’abandó...
Pau equival a llibertat d’opinió. Ningú pot imposar el seu pensament sobre el dels altres, pau és doncs respecte, consideració envers l’altre sigui qui sigui, pensi què pensi.. Prou pensament únic...
Pau és també rigor pels que, de forma democràtica hem escollit per a dirigir el futur dels nostres pobles, dels diferents països, del món.
Els que manen, han d’escoltar la veu dels sense veu, aquells que fins ara no han sigut capaços de fer-se sentir, per por...
No volem la Pau del ramat ni la del cementiri .La del ramat perquè un pastor i un gos obliguen a seguir-los en silenci, la del cementiri perquè suposa que la vida ha deixat d’existir.
Volem la Pau del respecte, de l’amor, de l’equitat. De respectar i ser respectats perquè, s’ha acabat el temps d’esclavitud.
No acceptem guerres per a fer-se amb el domini del món y de les riqueses que guarden les seves entranyes.
Tampoc que alguns països s’enriqueixin amb la venda d’armes.
No és vàlid el raonament de que deixaran molta gent sense feina... algú s’ho pot creure?
No volem que les guerres siguin l’únic recurs per arribar a acords...
Plegats, a una sola veu, pugnarem pel desarmament, pel diàleg, per la negociació.

Exigim que la paraula, aquest do meravellós del que gaudim els humans,
es converteixi en la més subtil de les armes.
Única, en exclusiva. Aquest serà el nostre gran triomf.

La marxa està ja en Marxa, feu la vostra adhesió, per tal que, els que formarem part de l’equip, poguem dir que representem a milions de ciutadans del món, persones que volen el mateix que nosaltres, viure en pau i dignitat prop dels nostres al.legats.

No deixem passar l’ocasió per manifestar el nostre rebuig a la guerra, exigir el desarmament. No oblidem que plegats podem fer molta força. Com afirma Federico Mayor Zaragoza, ara és l’hora! Podem.

Montserrat Ponsa i Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada