divendres, 16 d’abril del 2004

Zapatero, investit president per la majoria absoluta del Congrés. El Periódico

.
· El dirigent socialista ha comptat amb el suport de sis forces polítiques, el PSOE, ERC, IU-ICV, CC, BNG i CHA, que li han donat 183 vots, set més dels necessaris per aconseguir la investidura.
· Del total de 350 diputats, hi han votat en contra els 148 del PP i se n'han abstingut 19, els de CiU, PNB, EA i Nafarroa-B

AGÈNCIES

Madrid. -- El secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha estat investit en el Congrés president del Govern amb 183 vots a favor --set més dels necessaris--, 148 en contra i 19 abstencions.

A més dels 164 parlamentaris del PSOE, han recolzat el candidat socialista proposat pel Rei els 8 diputats d'ERC, els 5 d'IU-ICV, els 3 de Coalició Canària, els dos del BNG i l'únic representant de la Chunta Aragonesista al Congrés.

Els 148 vots en contra han estat els dels diputats del PP, mentre que les abstencions han correspost a CiU (10), PNB (7), EA (1) i Nafarroa-Bai (1).

José Luis Rodríguez Zapatero s'ha convertit així en el cinquè cap de l'Executiu des de la recuperació de la democràcia i substitueix José María Aznar que estava en el càrrec des del 1996.

14 hores de debat

Les paraules de Zapatero han posat fi, a les 13.15 hores tocades, al debat d'investidura com a president del Govern, després de gairebé 14 hores acumulades de sessió que han finalitzat amb la votació, que ha estat pública per crida. La sessió s'ha aixecat a les 13.52 hores.

Durant la jornada d'avui, la segona, que ha començat a les 9.06 hores del matí s'han anat succeint les intervencions del portaveu de CC, dels representants del grup mixt (BNG, CHA, EA i NB) i del portaveu parlamentari del PSOE.

Zapatero ha aconseguit aquest matí el suport dels dos diputats del Bloc Nacionalista Gallec (BNG) a la seva investidura, així com el ja anunciat de la Chunta Aragonesista (CHA). Per la seva part Eusko Alkartasuna i Nafarroa Bai, amb un escó cada una, han confirmat la seva abstenció

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada