dissabte, 27 de març del 2004

Pacte per la mobilitat. GOB

.

----- Original Message -----
From: "GOB-Informacio"
To: "distribucio"
Sent: Friday, March 26, 2004 3:49 PM
Subject: [infoGOB] pacte per la mobilitat


ELS ORGANITZADORS DE LA VI MARXA PEL TREN DEMANAM UN PACTE POLÍTIC PER LA MOBILITAT SEGURA I SOSTENIBLE A MALLORCA


Des de l'any 1998, any en què es realitzà la primera Marxa pel Tren, els polítics de la comarca de Llevant de Mallorca donen un exemple que volem que s'expandeixi a Palma i Madrid. En les sis marxes que duim realitzades, representants del poble de tot signe polític han deixat enrera les diferències ideològiques per unir esforços per dotar als seus ciutadans del transport públic que es mereixen. Volem que l'exemple dels batles i partits polítics de Capdepera, Artà, Son Servera, Sant Llorenç i Manacor vagi més enllà d'aquestes poblacions. Els organitzadors de la Marxa Pel Tren 2004 demanam un "Pacte per la Mobilitat Segura i Sostenible a les Balears". Demanam que els nostres representants al Govern de les Illes Balears i al Govern Central de Madrid es posin d'acord per tirar endavant d'una vegada per totes un tren digne pels ciutadans de Mallorca.

Per ser com la península, la nostra illa hauria de tenir 225 quilòmetres de vies (paradoxalment, a principis de segle XX en va arribar a tenir 250). Per arribar a la mitjana europea, hauríem de sobrepassar els 300 quilòmetres de xarxa ferroviària. Actualment només en tenim 76 i el nostre és dels pocs trens d'Europa, per no dir l'únic, que encara funciona a gasoil i no amb electricitat. No podem continuar duplicant la mitjana estatal de morts a la carretera sense que els nostres representants s'uneixin per posar fre a aquest desastre. Enguany ja han mort 49 persones, i només han passat 3 mesos d'un any que es presenta encara més fatídic. S'han de millorar les carreteres, sens dubte, han d'arribar doblers per això, però també n'han d'arribar pel transport públic, i en especial, pel tren.

L'any 1998 un grapat de personatges de Mallorca entre els que hi havia Maria del Mar Bonet, Tomeu Penya, Miquel Barceló i Miquel Àngel Nadal es varen posar la camiseta de la primera Marxa Pel Tren de Llevant per unir-se a la nostra reivindicació. Enguany hem recuperat aquella idea i l'hem ampliada no només a persones estimades per tots de Mallorca sino també a gent que és coneguda arreu de l'Estat com ara Manel Fuentes, Beth o Lluis Llach. Amb el seu suport esperam que la Marxa de diumenge sigui un èxit i que el "Pacte per la Mobilitat Segura i Sostenible" sigui una realitat d'aquí molt poc temps.
http://www.mallorcaweb.net/trensi/


-----
GOB
C/ Manuel Sanchis Guarner, 10 baixos
07004 Palma de Mallorca
Tel: 971 496060
Fax: 971 496078
www.gobmallorca.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada